FRENCH FOR KIDS:Les recettes de Marie sont délicieuses! Why not try to make something special today with our bilingual French/ English recipe. Click here to print it:
MARIE FOUINE is a wonderful baker who loves sharing her favourite recipes with people. MARIE is 70 years old, she owns the local grocery-shop at "Petit Quinquin" and works there with her husband JEAN. Besides baking cakes MARIE also likes gossiping and often acts like a detective...Funny old MARIE!!
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LA FAMILLE FOUINE known as The gossips
©Maskarade Languages LTD 2012.
Les recettes de Marie Fouine
(The small
Christmas biscuits)
Préparation (preparation): 15 minutes
Cuisson (cooking time): 7 à 10 minutes
Ingrédients (ingredients):
250 g de farine (flour)
100 g de beurre ramolli (soft butter)
125 g de sucre (sugar)
50 g d'amandes en poudre (almond powder)
1 oeuf (egg)
1 cuillère à café de levure (a teaspoon of yeast)
Une pincée de canelle (a pinch of cinnamon)
1 zeste de citron (zest of 1 lemon)
1 jaune d'oeuf mélangé à un
peu d'eau (egg yolk mixed with a bit of water)
Préparation:
Préchauffe le four à 200°C (Pre-heat the
oven to 200°C).
Mélange dans un grand bol, la farine, la levure, le sucre et la poudre d'amandes
(In a large bowl, mix the flour, yeast, sugar, and almond powder).
Ajoute le beurre et les oeufs puis mélange avec une fourchette
(Add the butter and eggs and mix them with a fork)
Pétris la pâte en forme de boule et ajoute la canelle et le zeste
de citron
(Knead the dough to make a ball and add the cinnamon and lemon zest).
Étale la pâte et découpe des formes de Noël comme des étoiles.
(Flatten the dough and
cut out Christmas shapes like stars).
Dispose-les sur un plat couvert de papier d‛aluminium et étale
un peu de jaune d'oeuf sur les biscuits (Place them onto
a tray covered with foil and spread the egg yolk mixed onto the biscuits).
Enfourne 7 à 10 min (Put in the oven for 7 to 10
min)
BON APPÉTIT!
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