Friday 30 November 2012


FUN THINGS TO DO with your little ones on a frosty day
Les recettes de Marie Fouine "Le pain perdu" 
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The family FOUINE known as The gossips
 "MARIE & JEAN FOUINE" 
Les épiciers (the grocery shop owners)

MARIE:  73 years old, grocer, always bakes, acts like a detective. 
JEAN:  70 years old, grocer, whistles all the time, obsessed with war.

©Maskarade Languages LTD 2012.

Les recettes de Marie Fouine
 "Le pain perdu" 

Préparation (preparation): 10 minutes
Ingrédients (ingredients):
600ml de lait (milk)
(slices of stale bread or brioche)
12 tranches de pain rassis ou de brioche 
(slices of stale bread or brioche)
3 oeufs (eggs)
150g de beurre (butter)
Sucre en poudre (caster sugar)

Préparation:
Mélange les œufs avec le lait dans un bol.
(Mix the eggs and milk together in a bowl). 

Mets la poêle à frire sur feu moyen.
(Put the frying pan on medium heat).
Fais fondre un peu de beurre dans la poêle.
(Melt a little 
butter in the pan).
Trempe le pain dans le mélange œufs-lait. 
Mouille bien 
les deux côtés!
(Dip bread 
into egg mixture. Wet both 
sides well).
Fais dorer le pain des deux
côtés!
(Fry the bread on both sides until 
slightly brown).
Retire les tranches de la poêle et dépose les sur une assiette avec du papier absorbant. 
(Remove the slices from the pan and lay them on a plate with kitchen 
paper).
Saupoudre de sucre et mange pendant que c‛est chaud!
(Sprinkle with sugar and eat while it‛s hot!)

BON APPÉTIT!

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